Breschel hoopt fit te raken voor de Tour de France

Matti Breschel kent tot nu toe een tegenvallend jaar bij zijn nieuwe werkgever Rabobank. De 26-jarige Deen zit al het hele voorjaar aan de kant met een knieblessure en moest de kasseiklassiekers aan zich voorbij lagen gaan. Dit waren eigenlijk de koersen waarvoor hij was aangetrokken door zijn Nederlandse werkgever.

"Ik ben krachttraining aan het doen om de spier sterk te houden," zei Breschel over zijn blessure tegenover het Deense tv2spor.dk. "Ik heb al wat op de fiets gezeten, maar het doet nog altijd pijn op de plek waar ik geopereerd ben. Het heeft gewoon tijd nodig. Het herstel vordert gestaag, het gaat op en neer. Ik zorg ervoor dat ik mezelf goed verzorgd, zodat ik niet te vroeg weer in het peloton rij. Ik kom liever een weekje te laat."

Normaal gesproken zou Breschel ook meedoen in de Tour de France voor Rabobank, maar dat doet de nummer twee van het afgelopen WK alleen als hij topfit is. "Als ik ook maar negentig procent fit ben, zou ik de Tour niet moeten rijden. Dan zou ik namelijk de plaats innemen van iemand die wél volledig fit is."