F1-teams prijzen nieuwe regels

De Formule 1-teams prijzen de nieuwe regels wat betreft de beweegbare achtervleugel, de terugkeer van het Kinetic Energy Recovery System en de komst van de Pirelli-banden. Dit alles zorgt voor meer inhaalacties en meer pitstops, wat het spektakel van de races ten goede komt.

Enige kritiek is dat door de slijtage van de banden de races onoverzichtelijker worden, maar dat weegt volgens enkele leidende personen binnen de Formule 1 niet op tegen de toegenomen amusementswaarde. "Ik denk dat wanneer je terugkijkt naar Maleisië dan moet je zeggen dat het geen slechte race was en de bandensituatie, waarbij de banden zich in verschillende fases van slijtage bevinden en de auto's bijdragen aan het spektakel," zei McLaren-teambaas Martin Whitmarsh.

"Pirelli is de sport binnen gekomen met weinig testkilometers en we moeten ze feliciteren met wat ze neergezet hebben. Rijders kunnen klagen over een bepaald setje banden, maar het feit is als je naar de sport kijkt dat we veilige banden hebben die uitdaging bieden aan de teams en bijdragen aan het spektakel."