[Jupiler League] Uitslagen speelronde 30

In de Jupiler League stonden dit weekend weer negen wedstrijden op het programma. Hieronder vind je alle uitslagen, de meest actuele stand, de topscorers en het programma voor de komende week.

Sc Cambuur is op het nippertje ontsnapt aan de vijfde thuisnederlaag van het seizoen. Door een doelpunt van Mark de Vries in blessuretijd sleepte de ploeg van trainer Alfons Arts tegen FC Den Bosch een punt uit het vuur: 2-2.

Den Bosch leek de drie punten halverwege al bijna in de knip te hebben. Door goals van Istvan Bakx en Paco van Moorsel, die profiteerde van een slim genomen vrije trap van Samuel Scheimann, mochten de bezoekers met een 2-0 voorsprong de kleedkamer opzoeken. Pas na rust liet Cambuur zien niet voor niets maar één van de laatste tien competitieduels verloren te hebben. Uit een scrimmage zorgde Paul Beekmans voor de aansluitingstreffer, waarna De Vries het thuispubliek toch nog een leuke avond bezorgde.

FC Zwolle heeft vrijdag voor de vierde keer op rij gelijkgespeeld in de Eerste Divisie. De koploper van de Jupiler League kwam in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen Helmond Sport. Beide ploegen eindigden het duel met tien man.

Zwolle kwam in eigen stadion op voorsprong door een vroege goal van Sjoerd Ars uit een vrije trap. De clubtopscorer eindigde daarmee een doelpuntloze periode van 281 minuten voor de Zwollenaren, die drie keer op rij met 0-0 gelijk speelden. Na twintig minuten moest de thuisploeg echter verder met tien man, omdat Eric Botteghin vanwege een grove charge van het veld werd gestuurd.

Drie minuten na rust tekende verdediger Mark Veldmate na een aanval over meerdere schijven voor de gelijkmaker namens Helmond. Een minuut later werd ook op het veld het evenwicht hersteld toen verdediger Jop van der Linden namens Helmond naar de tribune werd gestuurd. Beide ploegen kregen kansen op de zege, maar in het vervolg werd niet meer gescoord.

RKC Waalwijk is zondag niet dichter bij FC Zwolle gekomen. De Brabantse eerstedivisionist speelde zondag met 0-0 gelijk tegen Go Ahead Eagles. De achterstand op Zwolle blijft daardoor drie punten. De koploper had vrijdag al met 1-1 gelijkgespeeld tegen Helmond Sport.

Sparta Rotterdam heeft voor het eerst sinds een maand weer een wedstrijd gewonnen. De ploeg van trainer Jos van Eck won met miniem verschil van FC Eindhoven: 0-1. Joey Godee zorgde na een kwartier spelen voor de enige treffer. Eindhoven had vlak na rust vanaf de strafschopstip de kans op de gelijkmaker, maat Rob van Boekel joeg de bal over het doel van André Krul heen.