'Uitzending VI te geforceerd grappig'

Fans van het RTL 7-programma Voetbal International (VI) zijn weinig te spreken over de uitzending van maandagavond. Massaal vonden ze de uitzending 'te geforceerd grappig' en klagen de kijkers over het gedrag van presentator Wilfred Genee en voetbalanalisten Johan Derksen en Hans 'Hansie' Kraay jr.

"Hele matige uitzending. Rommelig en veel geforceerd lollig doen. Van der Gijp voelde zich ook helemaal niet op zijn gemak. Hij zal blij zijn dat het voorbij is. En laat Hansie voortaan maar thuis", aldus een gebruiker op het FOK!forum. "Normaliter is het 'over voetbal lullen met af en toe een geintje tussendoor', gisteren was het echter meer 'zo veel mogelijke grapjes bedenken en tussendoor af en toe iets over voetbal vertellen' en dat is killing", vult een andere user aan.

De 'overacting' van Kraay kon ook weinig kijkers bekoren: "Zo'n praatprogramma kan heel leuk zijn maar kom op, het paardengelul van Hans is veel te voorspelbaar (lees: slecht geacteerd)." "Hij werd wel de hele tijd door Genee en Johan op een kinderachtige manier onderbroken. Daar reageert Hans als een mongool op, maar hij heeft als hij wat kan zeggen vaak wel iets inhoudelijks in te brengen. Jammer dat het allemaal zo overdreven en flauw moet", merkt een andere gebruiker op.

Columnist Nico Dijkshoorn sprak zich al eerder kritisch uit over de rol van de SBS-presentator in VI: "Hans werd zogenaamd boos. Slecht cabaret, daar zat ik naar te kijken. Hans is definitief een Swiebertje geworden. Voor eeuwig de man die op afroep zijn oeroude kunstje opvoert. Hij scheldt, omdat het geld oplevert. Hans minacht de kijker. Hij denkt dat we het niet doorhebben. Dat we zijn woede geloven."

Toch keken volgens Stichting KijkOnderzoek maandag maar liefst 786.000 mensen naar VI, waar René van der Gijp tevens zijn 50ste verjaardag vierde.