[Serie A] Uitslagen speelronde 31

Dit weekend is in Italië de 31ste speelronde van de Serie A afgewerkt. FOK!sport geeft je ook nu weer een overzicht van de gebeurtenissen in de Italiaanse competitie en natuurlijk de tussenstand na 31 speelronden.

Napoli - Lazio

In eigen huis moest Napoli de derde plaats verdedigen tegen het sterke Lazio. Met moeite wisten de partenopei drie punten te behalen (4-3) en stegen naar de tweede plaats

De Romeinen bleken in het vertrouwde Napels namelijk een lastige horde voor de partenopei. Via Stefano Mauri kwamen de biancocelesti na een klein half uur op voorsprong. Mauri passeerden meer dan vier man, alvorens hij de bal in het net schoot.

In de tweede helft leek Lazio de wedstrijd te beslissen met een treffen van André Dias, maar Napoli gaf zich nog niet gewonnen. Andrea Dossena verzorgde de aansluitingstreffer. De verdediger ontving de bal ietwat gelukkig, nadat Lazio er niet in slaagde de bal uit een rommelige situatie in de verdediging weg te werken. De voormalige speler van Liverpool rondde goed af en bracht de thuisploeg weer terug in de wedstrijd.

De Napolitanen kwamen even later op gelijke hoogte toen sterspeler Edison Cavani raak kopte. De huidige nummer twee van de Serie A leek weer nieuwe hoop te krijgen, maar toch was het Lazio dat de 2-3 op het scorebord zette. Een eigen doelpunt van Salvatore Aronica bracht de Romeinen weer aan de leiding.

In het laatste kwartier bewees Cavani weer eens zijn onschatbare waarde voor de partenopei. De Uruguayaan kreeg een strafschop mee nadat hij werd geduwd door André Biava. De laatstgenoemde werd zwaar bestraft, aangezien hij ook nog eens met rood van het veld werd gestuurd. Edinson profiteerde en schoot raak vanaf elf meter.

De Zuid-Amerikaanse spits scoorde even later ook nog het beslissende doelpunt. In de 88e minuut begaf hij zich richting het strafschopgebied en nam waar dat de doelman op een zeer slechte positie stond. Cavani waagde een lob en trof het doel. De 4-3 eindstand was een feit.

Catania - Palermo

Voor Palermo wordt Europees voetbal een erg moeilijk verhaal. De rosanera hadden tijdens het uitduel met Catania niets in te brengen en verloren met 4-0.

De ploeg van Serse Cosmi wist in de eerste helft stand te houden tegen de rossazzurri, maar na de rust kende de thuisploeg geen genade. Via een eigen treffer van Federico Balzaretti kwam Palermo op een achterstand te staan. Catania voelde dit aan en breidde de score fors uit. Gonzalo Bergessio, Pablo Ledesma en Simone Pesce waren verantwoordelijk voor de treffers van Catania.