Cricketers India kloppen Pakistan op WK

De Indiase cricketploeg speelt de finale van het WK. In de halve finale werd rivaal Pakistan geklopt met 29 runs. India had als eerste gebat en een score van 260 runs neergezet. Pakistan werd vervolgens succesvol onder de duim gehouden. De aartsrivaal scoorde 231 runs. De halve finale van het WK bracht het openbare leven in India en Pakistan tot stilstand.

India ging goed van start, al ging openingsbatsman Virender Sehwag na 38 runs uit. Sachin Tendulkar zorgde daarna met 85 runs dat India toch op een goede score afstevende. De superster van het Indiase cricket had al eerder uit kunnen gaan, maar de Pakistaanse fielders lieten vier keer een bal van Tendulkar uit hun handen glippen.

De Pakistaanse tegenaanval werd vervolgens goed ontregeld door India. Slechts twee batsmen haalden meer dan dertig runs. Misham ul-Haq werd topscorer voor de Pakistani met 56 runs, maar dat was niet voldoende. Hij ging op de voorlaatste bal van de wedstrijd als laatste van zijn team uit. Virat Kohli ving zijn bal en bezorgde India daarmee iets eerder dan verwacht zekerheid over de finale.

Zaterdag is Sri Lanka in Mumbai de tegenstander van India. Dat laatste land kan als eerste voor eigen publiek wereldkampioen worden. Toen Sri Lanka in 1996 de wereldtitel greep was dat land weliswaar een van de organiserende landen, maar de finale werd toen in de Pakistaanse hoofdstad Lahore gespeeld.