Paul-acteur Nick Frost gelooft niet in aliens

Acteur Nick Frost heeft grote twijfels over het bestaan van buitenaardse wezens. In zijn nieuwe komedie Paul maakt hij een roadtrip met een alien. "Er zullen vast aminozuren in het heelal rondzweven, maar ik verwacht niet dat er binnenkort Paul-achtige mannetjes uit de hemel neerdalen", zegt de Brit tegen Novum Nieuws.

"Maar mochten aliens bestaan, dan zouden ze vast alleen naar de aarde komen om onze vloeistoffen te oogsten en ons achter te laten als lege hulzen", gaat de 39-jarige Frost verder. "Daarin verschilt Paul ook van de meeste aliens. Hij is een goedzak. En hij rookt heel veel wiet. Ik trouwens al lang niet meer, ik ben nu een 'family man'. 

Frost en zijn goede vriend Simon Pegg, die samen ook het scenario voor Paul schreven, spelen in de film twee sciencefictionnerds. Ze ontmoeten alien Paul in de woestijn van Nevada. Hij blijkt al sinds 1947 op aarde te wonen, maar hij wil nu wel eens terug naar zijn thuisplaneet. De Amerikaanse overheid wil echter verder op hem experimenteren. De mannen besluiten het wezen mee te nemen in hun camper en hem uit de klauwen van de FBI te houden.

Paul draait vanaf 14 april in de Nederlandse bioscopen.


Nick Frost gelooft niet in aliens (Foto: Novum)