Ferrari niet eens met kritiek van Button

Ferrari en Felipe Massa zijn het niet eens met de kritiek die McLaren-coureur Jenson Button op hen leverde. De Brit kreeg een drive-through penalty voor het foutief inhalen van Massa in Australië en beschuldigde de Braziliaan en het Italiaanse team er van dat ze hem de straf aangesmeerd hebben.

Button vond dat Massa hem te weinig ruimte gaf in de aanloop naar bocht twaalf in Australië en hem zodanig van de baan drukte dat hij een bocht af moest snijden. "Het was toch gewoon een goed gevecht? Ik hield mijn positie gewoon en hij kon me niet voorbij, ook al probeerde hij het nog zo vaak," zei Massa tegen Autosport.

Button besloot na het afsnijden van de Waite-chicane te wachten op het oordeel van de wedstrijdleiding en reed daarom door. Fernando Alonso profiteerde van de inhaalactie van Button en verschalkte snel zijn teamgenoot Massa. De Braziliaan werd even later door Ferrari binnengehaald voor zijn geplande eerste pitstop, waardoor Button de plaats niet meer terug kon geven aan Massa. "Ik weet niet of ze dat expres deden. Dat was namelijk waardoor ik een drive-through kreeg, dus dat was erg frustrerend," zei Button hierover.

Volgens Massa was de straf voor Button terecht. "Hij passeerde me op een manier waarop het niet mag. Hij had die plaats dus gewoon weer moeten inleveren, of anders zou hij straf krijgen, wat dus ook gebeurde," zei de Braziliaan die hierbij steun krijgt van teambaas Stefano Domenicali. "Ik denk eerlijk gezegd dat de stewards de juiste beslissing genomen hebben."

"De situatie sprak voor zich. Wij zaten een jaar geleden in Silverstone in hetzelfde schuitje," zei Dominicali over een inhaalactie van Fernando Alonso op Robert Kubica waarbij laatstgenoemde snel daarna uitviel en Alonso de positie niet terug kon geven. Daarom kreeg de Spanjaard ook een drive-through. "Het staat bovendien in de wedstrijdregels dat je de baan niet mag afsnijden. De nieuwe regels zijn wat dat betreft een stukje strenger, maar er zou alsnog geen probleem geweest zijn als Button de plek gewoon had teruggeven, want dan had hij wellicht geen straf gehad."