Whitmarsh: "Straf kostte Button podiumplaats"

Teambaas van McLaren, Martin Whitmarsh denkt dat Jenson Button op het podium zou zijn geëindigd, mits hij geen drive through-penalty zou hebben gekregen. Button kreeg deze straf toen hij Felipe Massa inhaalde buiten de baan.

"Jenson heeft hard gevochten vandaag, maar kreeg te maken met twee tegenslagen", aldus Whitmarsh. "Eerst verloor hij een paar plekken bij de start en daarna ontving hij een drive through-penalty voor zijn inhaalactie op Felipe Massa. Jenson is echter van mening dat hij door Felipe van de baan werd gedwongen en dat hij er dus niets aan kon doen. Als hij geen doorrijstraf had gekregen, had hij samen met Sebastian en Lewis champagne staan spuiten."

Lewis Hamilton, teamgenoot van Button, eindigde wel op het podium in Australië. "Over het geheel genomen kunnen we tevreden zijn. Als je kijkt naar hoe we er een paar weken geleden voor stonden, is er veel gebeurd bij ons. We hebben nu een goede basis om op verder te bouwen, zodat we dit jaar voor de wereldtitel kunnen gaan."