Game simuleert bloedbad Columbine High School

Een gratis modificatie voor het schietspel Half Life 2 laat spelers de schietpartijen op de Amerikaanse scholen Columbine High School en Virginia Tech en een steekpartij op een Japanse basisschool naspelen. Dat maakt de Amerikaanse gamestudio Checkerboarded Studios op zijn website bekend. School Shooter: North American Tour 2012 moet later dit jaar uitkomen.

Een anonieme woordvoerder van Checkerboarded Studios laat in gesprek met website The Escapist weten geen boodschap te hebben aan eventuele controverse die School Shooter: North American Tour 2012 oproept. Zo kan de game volgens de woordvoerder zelfs toekomstige moordpartijen voorkomen als middel waarmee gefrustreerde leerlingen hun ziekelijke fantasieën virtueel kunnen uitleven.

School Shooter: North American Tour 2012 laat spelers binnen vijf minuten zoveel mogelijk leerlingen op een middelbare school neerschieten. De scholen waar de moordpartijen hebben plaatsgevonden en de wapens zoals gebruikt door de schutters zijn in het spel verwerkt. Aan het eind van elke ronde pleegt het personage van de speler zelfmoord.

In 1999 richtte Eric Harris en Dylan Klebold een bloedbad aan op de Columbine High School waarbij dertien doden vielen. Bij de Virginia Tech-schietpartij vielen tweeëndertig doden op een universiteit nadat de 23-jarige Seung-Hui Cho het vuur opende. Een steekpartij op een basisschool in de Japanse stad Sasebo deed in 2004 veel stof opwaaien nadat een 11-jarig meisje een 12-jarig klasgenootje met een mes om het leven bracht.


Je maakt eerst je school af! (Foto: Novum)