3DS levert Amazon UK centjes op

Amazon UK heeft bevestigd dat de Nintendo 3DS de beste pre-ordered console aller tijden is. Een record dat in handen was van de PlayStation 3. De 3DS heeft 30% meer pre-orders klaarstaan dan de PS3 tjdens de maart 2007 launch.

De 3DS overtreft de Wii met 56%, welke de laatste console van Nintendo was die ge-pre-ordered kon worden. Verder geeft Amazon aan dat de 3DS 225& beter pre-ordered dan de vorige Nintendo handheld: de DSi. Amazon geeft aan dat het opvallend is dat er zoveel vraag is naar handhelds. Het voordeel van de 3DS is dat de handheld uitkomt in een periode dat 3D-gaming hot en booming is en dat het de eerste console is die je zonder bril kan bekijken. 

"It's unusual for a handheld console to attract this amount of excitement in the run up to launch, such high levels of interest are normally reserved for the play-at-home hardware like the ground-breaking Nintendo Wii and last year's Microsoft Kinect.

Nintendo 3DS is launching at a time when interest in all things 3D is incredibly high and with the promise of real 3D graphics without glasses, it's a real breakthrough in handheld video game entertainment."

Of Sony het record terug gaat pakken van Nintendo, moeten we even afwachten. Eind dit jaar komt de NGP uit die mogelijk de 3DS van zijn troon kan stoten.