Facebookbekentenis nekt verkrachter

Een 20-jarige Zweedse verkrachter heeft onbedoeld meegewerkt aan zijn eigen veroordeling. De jongeman bekende zijn daad op Facebook en meldde dat de daad 'dwaas' was.

De verkrachter moest deze week voorkomen in de rechtbank van Solna omdat hij ervan werd beschuldigd vorig jaar kerst een 25-jarige vrouw te hebben verkracht tijdens een klassenborrel. Toen hij in alle toonaarden zijn betrokkenheid ontkende, kwam men met zijn Facebook-pagina op de proppen. Voor de rechter was het toen een duidelijke zaak, waarna hij de jongeman een celstraf en een gedwongen behandeling oplegde.

Het slachtoffer was na de kerstborrel vorig jaar in slaap gevallen. Hierna kreeg de veroordeelde hulp van een handlanger met het uittrekken van haar kleding en ging over de jonge vrouw heen. De verklaring van de vrouw, die beweerde naast dronken te zijn ook te zijn gedrogeerd, was samen met de bekentenis op Facebook voldoende voor de veroordeling van de jonge verkrachter. Zijn hulpje heeft overigens een geldboete gekregen.