Geheimen Secret Story bekend ondanks streamlock

Ondanks het blokkeren van de livestreams vanuit het Secret Story-huis door de redactie van het programma is bekend geworden dat het gedeelde geheim van Laura en Guido is geraden. De streams werden in blinde paniek weggedraaid in een verwoede poging nieuwsgierige kijkers naar de uitzendingen op NET 5 te lokken.

Waar zenderbaas Alphons Martens eerder nog met de hand op het hart bezwoer dat er geen streamlocks zouden komen, komt hij nu terug op die beslissing. Het programma kwakkelt al weken aan en de kijkcijfers zijn in een vrije val beland, waardoor nu allerlei noodgrepen nodig zijn om toch nog kijkers te lokken.

Zo werd al bekend dat de door het publiek weggestemde Maik maandag het huis weer zal betreden. Dit gegeven bracht een golf van protest teweeg. Veel mensen hadden hun - betaalde (!) - stem uitgebracht op een van de bewoners om die erin te houden. Die stemmen bleken later overbodig, omdat er uiteindelijk helemaal niemand het huis zal verlaten.

Nu worden de streams weggedraaid om de internetkijkers nieuwsgierig te houden en naar de uitzending te lokken. De cijfers zijn gemiddeld inmiddels tot onder de 200.000 per dag gedaald, daar waar op rond de 500.000 werd gerekend.

De hoogbegaafde Monique ontvangt naar aanleiding van het raden van Laura's geheim de inhoud van de kluis van Laura. Bingokoningin Servio mag de inhoud van Guido's kluis bijschrijven.