Vettel: "Ferrari-opmerking onbegrepen"

Sebastian Vettel zei in de media dat hij bij Ferrari Fernando Alonso of Felipe Massa met verlof wilde sturen om hun plaats over te nemen bij de Italiaanse renstal. Deze opmerking werd verkeerd begrepen en uitgelegd alof Vettel graag naar Ferrari zou willen. Het ging echter slechts om een grapje.

De geruchten dat de huidige wereldkampioen in de Formule 1 naar Ferrari gaat komen eens in de zoveel tijd weer naar voren. Altijd worden ze weer ontkend. "Mij werd gevraagd wat ik in 2011 zou doen als ik niet voor Red Bull in actie kon komen. Toen antwoordde ik dat ik Fernando of Felipe op vakantie zou sturen," zei Vettel tegen Auto Bild.

"Ik zou het in dat geval helemaal niet erg vinden om achter het stuur van hun Ferrari te kruipen. Die opmerking plaatste ik omdat Ferrari, net als Red Bull, in 2011 zonder twijfel de beschikking heeft over een snelle bolide. Onder die hypothetische omstandigheden lijkt dat me duidelijk."

"Blijkbaar heeft niet iedereen hetzelfde gevoel voor humor als ik heb. Op dit moment ben ik zeer tevreden bij Red Bull. Natuurlijk beschikken Ferrari, McLaren en ook Mercedes GP over een rijke historie, maar mijn focus ligt altijd op de prestaties van een auto."