NOC*NSF helpt geschorste boksbond

Het NOC*NSF probeert alles wat binnen haar bereik ligt om de schorsing voor de Nederlandse boksbond NBB ongedaan te maken. Voorzitter van de sportkoepel, André Bolhuis, heeft inmiddels met de president van de internationale amateurfederatie AIBA, Dr. Ching-Kuo Wul, contact opgenomen om uitleg te vragen.

Het blijkt dat niet alleen The Final Four, een toernooi dat niet door de NBB ondersteund werd, maar ook het handelen van een bondsarts tijdens The Final Four aanleiding is geweest on Nederland te schorsen. De arts was geschorst door de AIBA, maar de NBB was hiervan niet op de hoogte. De man is nu teruggetrokken uit het begeleidingsteam.

Het NOC*NSF heeft nu samen met NBB-bestuurder Chris Moerkerken via een brief excuses voor de gemaakte fouten aan het AIBA aangeboden en gemeld dat er naar eer en geweten gehandeld is door de Nederlandse bond.

De NBB hoopt dat de AIBA dit accepteert en de Nederlandse amateurboksers en -trainers snel weer deel laat nemen aan toernooien. Daarnaast hoopt de 100-jarige Nederlandse boksbond dat het EK boksen voor vrouwen dit jaar alsnog naar ons land komt.