[Bundesliga] Uitslagen speelronde 24

Afgelopen weekend werd de 24e speelronde uit de Duitse Bundesliga afgewerkt. Hieronder de uitslagen, stand en een linkje naar de overige statistieken. Een verslag van de topper tussen Bayern München en Borussia Dortmund is hier na te lezen.

Knappe winst Mainz bij Hoffenheim

FSV Mainz 05 heeft een prima resultaat door op bezoek bij 1899 Hoffenheim met 1-2 te winnen. Door de driepunter kwam de ploeg dichterbij de top-vier. De achterstand op nummer drie Bayern München bedraagt slechts twee punten.

Ivanschitz wist namens Mainz in de 23e minuut de score te openen. Deze stand bleef lang op het scorebord staan, maar Hoffenheim-verdediger Alaba, gehuurd van Bayern München, scoorde zeven minuten voor tijd de stand de gelijkmaker. Toch wist Mainz met de zege aan de haal te gaan. Vijf minuten voor tijd werd Soto matchwinnaar door de 1-2 binnen te schieten.

Ryan Babel speelde bij Hoffenheim de gehele wedstrijd mee, terwijl Edson Braafheid vanaf de bank moest toekijken hoe zijn ploeg verloor.

Diego leidt Wolfsburg langs hekkensluiter

VfL Wolfsburg heeft afgelopen speelronde met moeite weten te winnen van hekkensluiter Borussia Mönchengladbach. De ploeg won met 2-1. Diego was de belangrijkste man aan de kant van Wolfsburg. Hij wist in eerste instantie een strafschop te missen, maar was vervolgens wel verantwoordelijk voor beide doelpunten van Wolfsburg.

Namens Mönchengladbach wist Filip Daems in de tweede helft een penalty te benutten. Verder dan dit doelpunt kwam de rode lantaarndrager van de Bundesliga niet. Door de winst klimt Wolfsburg, landskampioen in 2009, naar de dertiende plaats. De club staat drie punten boven nummer zestien Kaiserslautern. Nummer zeventien VfB Stuttgart en nummer achttien Mönchengladbach hebben vier punten minder dan Kaiserslautern en verkeren in degradatiegevaar.