Ferguson vlakt Chelsea en City uit in titelrace

Sir Alex Ferguson vlakt Chelsea en Manchester City uit als titelkandidaten. De manager denkt niet dat de twee clubs Arsenal en 'zijn' Manchester United nog kunnen achterhalen.

Ferguson denkt dat Chelsea teveel terrein heeft verloren om nog een gooi te kunnen doen naar het kampioenschap. De uitspraken van Ferguson komen op een saillant moment, aangezien United komende dinsdag afreist naar Stamford Bridge. United heeft pas een wedstrijd verloren dit seizoen en het gat tussen de twee clubs bedraagt na 26 wedstrijden twaalf punten.

"Arsenal of United wordt kampioen", stelt Ferguson gedecideerd. "Tegen het einde van de competitie zijn er altijd twee teams die weglopen van de concurrentie. Ook dit seizoen lijkt dit weer het geval te zijn. Het zal geen sinecure worden voor Chelsea om nog terug te komen, omdat ik eerder al zei dat het meest constante team kampioen wordt."

United heeft volgens Ferguson alleen nog maar last van Arsenal, dat op een overbrugbare achterstand van één punt staat. The Mancunians hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. "Waarschijnlijk hebben we aan 82 punten genoeg om de landstitel op te eisen", weet Ferguson. "Het maakt niet uit hoe we de punten pakken, als we ze maar pakken."