PS: Wilders wil Rutte en Verhagen meer zien

PVV-leider Geert Wilders vindt dat VVD en CDA meer werk moeten maken van de campagne voor de verkiezingen voor Provinciale Staten van volgende week woensdag. Dat heeft Wilders woensdag gezegd.

"De VVD, maar ook het CDA moet zich meer laten zien", zei Wilders voor de camera van de NOS. "Links is wel overal. Ik ga zelf ook iedere dag van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat het land door, en ik zit in veel televisieprogramma's. Ik hoop en verwacht dat CDA en VVD dat ook gaan doen."

De verkiezingen van woensdag zijn belangrijk voor VVD, PVV en CDA, omdat Provinciale Staten in mei de nieuwe Eerste Kamer kiezen. Volgens de peilingen spant het erom of de drie partijen daar samen een meerderheid zullen halen. Desondanks hebben premier en VVD-leider Mark Rutte en CDA-voorman Maxime Verhagen zich tot nu toe weinig laten zien in de campagne.

Wilders deed zijn uitspraken nadat hij een naar hem genoemde tulp had gedoopt. De oranje tulp is gekweekt door tulpenkweker Cora Bot, de nummer twee op de PVV-kandidatenlijst in Noord-Holland.


Wilders wil Rutte en Verhagen meer zien (Foto: Novum)