[CL] Uitslagen achtste finales (15/02/2011)

Vanavond werden de eerste twee confrontaties uit de achtste finales van de Champions League afgewerkt. Tottenham Hotspur mocht op bezoek bij AC Milan, terwijl Schalke 04 naar Spanje vertrok om tegen Valencia aan te treden. Hieronder de verslagen en karakteristieken van beide partijen.

AC Milan - Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur heeft AC Milan een gevoelige tik uitgedeeld. In San Siro won de ploeg van Harry Redknapp knap met 0-1. De Engelse ploeg heeft daardoor een prima uitgangspositie om de kwartfinales van de Champions League te behalen.

Al in de eerste minuut kwam Milan onder druk te staan. De Italianen ontsnapten in de eerste minuten aan een strafschop, aangezien Nesta opzichtig hands maakte. Scheidsrechter Lannoy zag dit echter over het hoofd. Crouch en Van der Vaart waren vervolgens dicht bij de openingstreffer, maar doelpunten vielen er nog niet.

Na rust had Milan het beste van het spel. Flamini ontsnapte na een uur spelen aan rood, nadat hij een erg zware overtreding beging op Corluka. De Kroaat moest geblesseerd het veld verlaten. Milan was vervolgens via Yepes dichtbij een doelpunt, maar Gomes wist de kopbal knap te stoppen. Uit een snelle counter sloegen de Spurs tien minuten voor tijd alsnog toe. Crouch was de gevierde man. In de slotfase zag Ibrahimovic nog een doelpunt afgekeurd worden wegens een overtreding.

AC Milan

0 - 1

Tottenham Hotspur

80' Crouch

Gele kaart: Flamini, Yepes, Gattuso, (AC Milan)

Valencia - Schalke 04

Schalke 04 heeft zichzelf een prima uitgangspositie verschaft in de eerste ontmoeting met Valencia. In Spanje werd met 1-1 gelijkgespeeld. Valencia ontsnapte in de beginfase aan een achterstand, aangezien Huntelaar in kansrijke positie volledig over de bal maaide. Niet veel later kwam de huidige nummer drie van de Spaanse competitie op voorsprong. Soldado wist van dichtbij uit een voorzet van Mathieu te scoren.

Valencia was vervolgens de betere ploeg, maar kwam voor rust een aantal keren goed weg. Zo wist doelman Guaita met moeite een kopbal van Kluge te pareren. Na rust werd Guaita toch gepasseerd. Raúl zette Schalke 04 weer op gelijke hoogte. Dit was tevens zijn zeventigste doelpunt in de Champions League en hij werd daardoor topscorer aller tijden. In het restant werd niet meer gescoord en zodoende zal Valencia in Gelsenkirchen alles op alles moeten zetten om de kwartfinales van de Champions League te bereiken.