Uitslag Nederland - Oostenrijk

Het Nederlands voetbalelftal heeft zijn eerste wedstrijd van 2011 gewonnen. In het Philips Stadion in Eindhoven wonnen de mannen van bondscoach Bert van Marwijk met 3-1 van Oostenrijk. Doelpuntenmakers voor Oranje waren Sneijder, Huntelaar en Kuyt.

Oranje was vanaf het begin sterker dan de Oostenrijkers, maar dit resulteerde niet in veel kansen voor het Nederlands elftal. Huntelaar was enkele keren gevaarlijk, maar stuitte op doelman Macho.

Na een klein half uur was het wel raak voor Oranje. Sneijder zette zelf een aanval op en kreeg de bal na een een-twee terug van Janssen. Sneijder schoot vervolgens de bal knap in het doel. Oostenrijk kreeg één echte kans voor rust. In de blessuretijd kreeg Schiemer een doorgekopte corner voor zijn voeten, maar schoot deze ver over.

De 1-0 van Wesley Sneijder

In de rust wisselde de bondscoach Van Marwijk twee keer, waarbij onder andere Elia inviel voor Sneijder. Elia stuurde direct Pieters weg, die de bal perfect op het hoofd van Huntelaar plaatste. De spits van Schalke 04 scoorde voor de zesde keer op rij in een interland.

Daarna bleven lange tijd grote kansen uit, totdat Klein dom hands maakte in het eigen strafschopgebied. Kuyt wist de daarop volgende strafschop te benutten. In de laatste twintig minuten liet Van Marwijk Strootman en Luuk de Jong nog hun debuut maken in Oranje.

Ook Oostenrijk wist nog te scoren. Wisgerhof hield Maierhofer vast in het strafschopgebied, waarna scheidsrechter Brych besloot de bal op de stip te leggen. Oud FC-Twente-speler Arnautovic wist deze achter Stekelenburg te werken.

Nederland

3 - 1

Oostenrijk

28' Sneijder
 48' Huntelaar
 70' Kuyt(pen)
   84' Arnautovic (pen)

Gele kaart: Junuzovic (Oostenrijk)

Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: genoeg
Arbiter: Felix Brych (Dui)