Brands: "Dzsudzsák is niet te koop"

PSV is niet van plan om  Balázs Dzsudzsák van de hand te doen. Dit liet de technisch directeur van de Eindhovenaren, Marcel Brands, vandaag weten.

Eerder deze week kwam naar buiten dat de koploper van de Franse competitie, OSC Lille, geïnteresseerd zou zijn in de diensten van Dzsudzsák. De formatie kwam via een aantal tussenpersonen bij de Hongaar van PSV terecht.

Brands heeft inmiddels laten weten dat er van concrete interesse geen sprake is. "Balázs is bovendien niet te koop", voegde de technisch directeur van de Eindhovenaren daar nog aan toe.

Dzsudzsák was in deze voetbaljaargang al goed voor zestien doelpunten en een groot aantal assists. Een vertrek van de Hongaar zou voor PSV een nieuwe tegenslag betekenen. Ibrahim Afellay vertrok eerder al naar FC Barcelona en Jonathan Reis is door een zware blessure in de komende maanden nog niet inzetbaar. Bij een transfer zou opnieuw een steunpilaar uit de voorhoede wegvallen.

Fred Rutten, trainer van de Eindhovenaren, liet gisteravond na afloop van het duel tegen Willem II al weten dat een vertrek niet aan de orde is. "Als Balázs zou vertrekken, dan is de hele productiviteit verdwenen."

Het contract tussen PSV en Dzsudzsák loopt nog tot medio 2013, waar de directie van de ploeg uit de Lichtstad deze overeenkomst graag wil verlengen.