AS Roma en Sampdoria door in Coppa Italia

AS Roma heeft de kwartfinales van de Coppa Italia bereikt. De Romeinen wonnen met 2-1 van stadsgenoot Lazio Roma. Sampdoria plaatste zich eerder vanavond ook voor de laatste acht van het Italiaanse bekertoernooi. Udinese werd na strafschoppen uitgeschakeld.

Sampdoria - Udinese 2-2 (5-4 pen.)

Sampdoria kwam in eigen huis na een half uur spelen op voorsprong. Manchester United-huurling Federico Macheda bewees zijn waarde en opende de score. Lange tijd leek het erop dat het doelpunt van de Sampdoria-spits beslissend was. In de extra tijd kwam Udinese echter langzij.

Mauricio Isla dwong voor Udinese een verlenging af in Genua. Nadat Denis de bezoekers kort na de hervatting van de extra tijd op 1-2 zette, leek Sampdoria het zicht op de kwartfinale steeds meer te verliezen. Zeker toen Daniele Dessena de kleedkamer moest opzoeken met rood.

Met een man minder wist Sampdoria toch nog op gelijke hoogte te komen. Giampaolo Pazzini benutte een penalty, waarna een strafschoppenserie uitkomst moest bieden. Daarin bleek Sampdoria de gelukkige (5-4). Sampdoria treft in de volgende ronde de winnaar van AC Milan - Bari.

AS Roma - Lazio Roma 2-1

De nummer drie en vier van de Serie A kwamen in de eerste helft niet tot scoren in de Romeinse derby. Na de pauze wist Roma als eerste het net te vinden. AC Milan-huurling Marco Borriello bracht het thuispubliek op de banken door in de 53e minuut een strafschop te benutten.

Vijf minuten later kwam Lazio echter weer langszij. Ook de aartsrivaal mocht vanaf elf meter aanleggen. Spelmaker Hérnanes bleef koel en hielp bezoekers op gelijke hoogte. In de slotfase kon het alle kanten op, maar uiteindelijk was Roma het meest slagvaardig.

Simplicio besliste de bekerontmoeting door zes minuten voor tijd te scoren. De middenvelder hielp zijn ploeg daarmee aan een ticket naar de kwartfinale. De Romeinen nemen het 25 of 26 januari op tegen Juventus. Donderdag moet AC Milan met Bari strijden om een plaats in de kwartfinales.