Liverpool zet druk op Ajax en Suárez

Liverpool zet druk op de ketel. Luis Suárez is dichtbij een overgang naar de club, maar Ajax houdt halsstarrig vast aan de vraagprijs van 25 miljoen. Liverpool baalt van de gang van zaken en dreigt de aandacht te verleggen naar Alvaro Negredo, zo meldt het ANP.

De aanvaller van Sevilla staat al langer op de verlanglijst van de Engelsen. Damien Comolli, technisch directeur, heeft tegenover Britse verslaggevers laten weten dat de komst van Negredo op dit moment beter past bij de financiële mogelijkheden van de huidige nummer dertien van de Premier League.

Liverpool wil komende maand hoe dan ook een spits aantrekken. De werkgever van Dirk Kuyt en vooralsnog Ryan Babel heeft zo'n 15 miljoen euro over voor Suárez, die nog tot de zomer van 2013 in Amsterdam onder contract staat. De topschutter staat open voor een overgang, maar Ajax lijkt niet van plan om hem voor veel minder dan 25 miljoen euro van de hand te doen.

"We willen Suárez niet kwijt en verkopen hem alleen voor een absurd bedrag", vertelde Ajax-trainer Frank de Boer dinsdag na de training. Naast de 25-jarig Negredo aast Liverpool ook op Charles N'Zogbia. Kenny Dalglish is erg gecharmeerd van de aanvaller van Wigan Athletic.