Cantona keert terug in voetbalwereld

Eric Cantona gaat zich weer actief met voetbal bemoeien. De Fransman gaat aan de slag als technisch directeur bij het Amerikaanse New York Cosmos.

Cosmos heeft grote inspiraties en Cantona liet weten zich vereerd te voelen dat hij daar deel van uit mag maken. "Het is een mooi, groot project", aldus de voormalig ster van Manchester United op de website van ESPN.

Hij vervolgt: "Cosmos is een sterke club met een heel mooi verleden. Het is een mix tussen voetbal en kunst. Ik zal er alles aan doen om ons eerst de nummer één van Amerika te maken en dan een van de beste clubs in de wereld te worden."

New York Cosmos was vroeger een ploeg waar vele bekende voetballers voor in actie zijn gekomen. Buitenlandse topspelers als Pelé en Franz Beckenbauer verdedigden de clubkleuren van de club, maar ook onze landgenoten Johan Neeskens en Johan Cruijff stonden in het verleden onder contract bij New York Cosmos.

In 1985 hield de club op met bestaan, maar in 2010 maakte de club een herstart. De vernieuwde club gaat spelen in de tweede klasse en hoopt zo snel mogelijk weer een plek in de Major League Soccer te veroveren.