VVD wil nieuwe Kuip verplaatsen

De Rotterdamse fractie van de VVD komt vandaag met een plan om de nieuwe Kuip op een andere plaats neer te gaan zetten. Het nieuwe Feyenoord stadion had aan de Maas moeten verrijzen, maar die plannen lijken niet meer door te gaan. Volgens de VVD is de Afrikaanderwijk in Rotterdam-Zuid wel een haalbare lokatie.

Een besluit over een nieuw stadion in Rotterdam had al genomen moeten zijn, maar het college van Burgemeester en Wethouders besloot om het besluit naar de zomer door te schuiven. De gemeenteraad zou namelijk meer zien in het verbouwen of herontwikkelen van het huidige stadion.

"In de Afrikaanderwijk is een nieuw stadion financieel beter haalbaar. Voorzieningen voor openbaar vervoer zijn er volop aanwezig. Daarnaast zal een stadion op deze plek een grotere economische impuls opleveren voor de wijken op Zuid," meldt een woordvoerder van de VVD.

Het gedeelte aan de Maas waar het stadion volgens de plannen moet verrijzen is momenteel industriegebied en volgens de VVD kost het 170 miljoen euro om de bedrijven uit te kopen. "In de Afrikaanderwijk kan daarentegen op gemeentelijke grond worden gebouwd," zei de woordvoerder van de liberalen.