Onzekerheid over bouw nieuwe Kuip

Het zal nog een tijdje duren voordat Feyenoord in een nieuw stadion kan spelen. De gemeente heeft sterke twijfels.

"Het lijkt me heel verstandig om alle financiële ins en outs nog eens goed op een rijtje te zetten en ook de vragen die nog openstaan te beantwoorden", aldus Tom Harman, raadslid van de PvdA, de grootste coalitiepartij van de gemeente Rotterdam. Toch is Harman niet per definitie tegen herontwikkeling. "Dat idee moeten we niet te snel van tafel vegen", zo vervolgt hij tegenover het Algemeen Dagblad.

Ook Leefbaar Rotterdam, de grootste oppositiepartij, ziet wat in een herontwikkeling. "Een besluit over wel of geen nieuw stadion is nu al zo vaak uitgesteld, dat het er sterk op lijkt dat de burgemeester en wethouders ermee in hun maag zitten", aldus Ronald Buijt, die vindt dat herontwikkeling geen slecht idee is. "Die optie moet nog maar eens goed worden onderzocht."

PvdA'er Harman geeft aan dat er niet veel ruimte voor investering is en dat hij daarom alle opties nog wil doornemen. Een nieuwe Kuip blijkt zeker niet het enige speerpunt van de gemeente te zijn. "Wie de nieuwbouwplannen heeft gezien, gaat direct kwijlen, maar daar moeten we ons niet door laten verblinden. Het college heeft nog meer plannen voor de stad, zoals ontwikkeling van de stadhavens, het opknappen van de Coolsingel en het ondertunnelen van de 's-Gravendijkwal. Alles kan niet tegelijk. Je kunt een euro maar één keer uitgeven."