'Nintendo 3DS niet schadelijk voor kinderen'

Het bekijken van 3D-beelden in films, op televisie of op de Nintendo 3DS is niet schadelijk voor kinderen. Dat schrijft de Amerikaanse vereniging voor optometristen, American Optometric Association, op zijn website. De vereniging spreekt hiermee eerdere uitingen van onder andere Nintendo, Sony en Toshiba tegen. Zij raadden af om kinderen jonger dan zes jaar naar 3D-beelden te laten kijken.

Volgens de optometristen is het voor jonge kinderen met gezonde ogen geen enkel probleem om op de Nintendo 3DS te spelen. Wel dienen er regelmatig pauzes genomen te worden om de ogen rust te gunnen. Een advies dat ook voor het spelen van 'normale' games geldt. Daarnaast zien de Amerikaanse optometristen de Nintendo 3DS zelfs als een hulpmiddel om oogproblemen vast te stellen. Zo zou een kind dat moeite heeft met de 3D-beelden een coördinatieprobleem met de ogen kunnen hebben. Een aandoening die bij normale oogtesten niet wordt opgemerkt.

Langzaam penetreren 3D-televisies de markt. Games kunnen via de Playstation 3 in 3D gespeeld worden, hierbij moeten de spelers een bril dragen. De Nintendo 3DS-spelcomputer maakt het mogelijk spellen in 3D te bekijken zonder dat daarvoor een speciale bril nodig is. De nieuwe spelcomputer van gamegigant Nintendo wordt in maart in Europa verwacht.


(Foto: Novum)