Pröpper blijft, Pluim mag Vitesse verlaten

Davy Pröpper en Wiljan Pluim hebben volgens Omroep Gelderland van Vitesse te horen gekregen dat ze de club mogen verlaten. Het tweetal moet op die manier plaatsmaken voor nieuwe spelers. Pröpper (19) heeft in de Gelredome nog een contract tot medio 2013. De geboren Arnhemmer speelde inmiddels 29 duels in het eerste elftal. Pröpper werd onlangs al gelinkt aan sc Heerenveen.

Ook voor de 21-jarige Pluim is Vitesse bereid om mee te werken aan een transfer. Het jonge talent sloeg eerder al een aanbieding van Go Ahead Eagles af. Pluim, die ook een contract tot de zomer van 2013 heeft, maakte vijf goals in 36 Eredivisieduels voor Vitesse.

Vitesse deed vorige maand al afstand van Nacer Barazite, die terug is gegaan naar Arsenal, en Lareya Kingston. Lasse Nilsson, Civard Sprockel en Jeroen Drost werd bovendien verteld dat ze in de tweede seizoenshelft niet op veel speelminuten hoeven te rekenen.

Update

Omroep Gelderland blijkt verkeerd ingelicht te zijn over Davy Pröpper, want de middenvelder staat juist op het punt zijn contract in Arnhem te verlengen. Een woordvoerster laat weten dat de club en de speler in vergevorderde onderhandelingen zijn. Het huidige contract van Pröpper geldt tot de zomer van 2013.