Truckers negeren snelheidslimiet van 50 massaal

De snelheidslimiet van vijftig kilometer per uur op gladde snelwegen wordt massaal genegeerd door vrachtwagenchauffeurs. Dat constateert Rijkswaterstaat dinsdag in het AD.

Rijkswaterstaat en brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland roepen chauffeurs daarom op hun snelheid te matigen. Maandag waren er zeker 44 ongevallen waarbij een vrachtwagen was betrokken.

Ook kantelden vijf vrachtwagens op plekken waar de snelheid was verlaagd naar vijftig kilometer per uur. "Je moet echt je best doen om daar op die snelheid te kantelen", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat in de krant.

De weginspecteurs zouden de hele dag door hebben gezien dat vrachtwagens de snelheidslimiet negeren, links blijven rijden en het verkeer voorbij denderen.

Ook dinsdag mag op verschillende snelwegen niet harder dan vijftig kilometer per uur worden gereden. Ondanks de kerstvakantie wordt een zware ochtendspits verwacht. Tijdens de spits trekt een sneeuwbui over de Randstad. Rond 07.45 uur werd vooral het verkeer rond Den Haag en Rotterdam daardoor gehinderd en stond in het hele land zo'n 230 kilometer file.