Verkeer gewaarschuwd voor gladheid

Automobilisten moeten vanaf woendagavond oppassen voor de eerste gladheid van dit winterseizoen. Daarvoor geven Rijkswaterstaat en het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) woensdag een dringende waarschuwing af.

De komende nachten schommelt de temperatuur rond het vriespunt en worden de eerste winterse buien verwacht. Rijkswaterstaat verwacht de komende week op diverse plaatsen zout te strooien, maar desondanks kan het plaatselijk glad worden. Volgens het KNMI, dat ook voor gladheid waarschuwt, houdt het winterse weer voorlopig aan.

Rijkswaterstaat en KLPD adviseren weggebruikers de weersvoorspelling en verkeersinformatie extra goed in de gaten te houden, de rijstijl aan de omstandigheden aan te passen en rekening te houden met een langere reistijd, vooral tijdens de ochtendspits.

Rijkswaterstaat heeft negentigduizend ton zout in voorraad, de helft meer dan vorig jaar, toen tekorten ontstonden. In heel Nederland liggen de loodsen vol met zout. Rijkswaterstaat heeft de afgelopen weken al preventief gestrooid op enkele snelwegen.