Di Montezemolo herhaalt: "Drie auto's per team"

Ferrari-president Luca di Montezemolo pleit nog steeds voor drie auto's op de Formule 1-grid. De Italiaan vindt het beter voor de sport dat de topteams een extra bolide in kunnen zetten in plaats van te rijden met achterhoede teams die zich niet kunnen bemoeien met de punten.

"Het is beter dat er drie Ferrari's aan de start staan dan dat er teams meedoen die zelfs in de GP2 niet kunnen meekomen," zei Di Montezemolo tegen Autosprint. "Ik vind dat niet meer dan logisch, en Bernie Ecclestone is het met me eens. De teams en de FIA bespreken de mogelijkheid om het over een jaar of drie in te voeren. Wij van Ferrari maken ons er in ieder geval hard voor, terwijl ook Frank Williams, die eerst één van de grootste tegenstanders was, nu overstag is."

De Italiaan maakt werk van zijn plannen en hoopt mocht dat het zo ver zijn dat de derde Ferrari niet door zijn eigen team gerund hoeft te worden. "Het zou perfect zijn als een Amerikaanse equipe als Penske of Ganassi deze taak op zich zou nemen. Zij zijn daar zeer geschikt voor, en het zou helemaal mooi zijn als ze een Amerikaanse rijder achter het stuur zouden zetten."