Gesink pakt langzamerhand de draad weer op

Robert Gesink kende in 2010 een succesvol seizoen met de zesde plaats in de Tour de France, winst in de Giro d'Emilia en de overwinning van de GP Montreal. Toch zal 2010 als een inktzwart jaar worden herinnerd door Gesink, die zijn vader verloor nadat die bezweek na een val in de Bart Brentjens Challenge.

"Het was op sportief vlak het beste seizoen wat ik ooit heb gehad, maar privé was het het zwaarste jaar, met het overlijden van mijn vader," aldus Gesink tegenover de NOS. "Het was heel zwaar en het gaat de komende tijd ook nog wel even heel zwaar zijn voor mijn familie en natuurlijk mijn moeder. Dat is iets waar ik nu met de gedachten bij ben. Ik begin langzamerhand weer met trainen en kijk uit naar het volgende seizoen. Het was verschrikkelijk om mee te maken. Lang hadden we gehoopt op goede afloop, maar dat is niet gebeurd. Het was verschrikkelijk voor de hele familie."

"Mijn vader was mijn grootste fan, hij was altijd heel trots op me en hij zou niet anders willen dat ik het volgend jaar nog beter ga doen. Dat ga ik doen voor hem, voor m'n moeder en voor de rest van de familie. Zo probeer ik ernaar te kijken. Je weet ook niet hoe je daar later in staat, maar zo probeer ik het nu te verwerken."

Bij de uitreiking van de Wielrenner van het Jaar-trofee, die hij won, kwam hij ook nog terug op zijn seizoen. "Een Tour op die manier rijden is fantastisch, maar ik heb ook drie hele speciale overwinningen behaald. Montreal winnen na een lange periode zonder trainen was speciaal en mijn zege in Zwitserland was de eerste in de ProTour. Elke overwinning heeft een speciale kant. Het seizoen is heel abrupt afgelopen en er was de laatste tijd geen genieten bij. Hopelijk komt dat volgend seizoen wel."