Fittipaldi: "Schumacher titelkandidaat in 2011"

Emerson Fittipaldi denkt dat Michael Schumacher in 2011 wel eens mee kan gaan doen in de titelstrijd in de Formule 1. De 41-jarige Duitser maakte dit jaar bij Mercedes zijn rentree in de sport, maar kwam mede door de mindere auto veel tekort.

Volgens Fittipaldi zal de zevenvoudig wereldkampioen volgend jaar een van de grote tegenstanders van Sebastian Vettel zijn. "Hij is een grote kandidaat voor de titel," zei de Braziliaan tegen The Times. "Ik had pas een lunch met Ross Brawn en ik denk dat de nieuwe auto veel beter afgestemd zal zijn op Michaels rijstijl."

"De komst van nieuwe banden betekent bovendien dat Michael die aan zijn stijl kan aanpassen. Samen met een beter gebalanceerde auto en zijn enorme vertrouwen zal hij een grote kandidaat voor de titel zijn. Hij kan het. Hij heeft al zijn oude kwaliteiten nog. In de laatste race stond hij er weer. Iedere kilometer die je rijdt, leer je bij. Volgend jaar zal hij presteren," sprak Fittipaldi het vertrouwen in Schumi uit.

De Braziliaan is hiermee een van de weinigen die vertrouwen in de Duitser heeft. De meeste volgers van de Formule 1 denken dat Schumacher het in 2011 ook weer tegen Nico Rosberg af moet leggen en dat hij te oud is om echt mee te doen om de prijzen.