'We willen het WK niet in Nederland'

Uit een peiling onder bezoekers van fok.nl blijkt dat ruim tweederde van de mensen geen interesse heeft in de organisatie van het WK 2018 door Nederland. Nederland heeft zich samen met België kandidaat gesteld voor de organisatie van het WK in 2018 of 2022.

Ruim 7500 stemmen werden uitgebracht op de WK voetbal-poll waarbij 66,9 procent van de stemmers het WK in 2018 niet naar Nederland wil halen. Als reden wordt genoemd dat het festijn te veel kost en te weinig oplevert. Ook de 'waanzinnige eisen' van de FIFA en de recente omkoopschandalen zorgen voor een negatieve stemming over het organiseren van het wereldkampioenschap voetbal.

Uit de reacties blijkt dat de kosten en het 'divagedrag' van de FIFA een probleem vormt voor velen. Bezoeker Michelinmannetje: "Nee, hoeft van mij helemaal niet die bende hier in Nederland. We moeten bezuinigen en als ik de FIFA mag geloven, gaat dit alleen maar veel geld kosten." en "Mocht het weer echt sport worden en geen commerciële bende dan heb ik er geen moeite mee".

Op 2 december kiest de FIFA welke landen de WK's mogen gaan organiseren. De uitslagen van de peiling en de mogelijkheid om zelf te kunnen stemmen vind je hier.


'Nederlanders willen WK van FIFA-baas Sepp Blatter niet'