Suárez moet straf nog afwachten

Luis Suárez moet het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal nog afwachten. De KNVB had het dit weekend zo druk met de rode kaarten dat het om logistieke redenen niet meer mogelijk bleek om de straf voor de Uruguayaan vandaag bekend te maken.

Suárez kwam dit weekend in opspraak toen hij PSV'er Otman Bakkal in zijn sleutelbeen beet. Scheidsrechter Björn Kuipers ontging het incident, maar de aanklager besloot op basis van de beelden toch een onderzoek in te stellen.

"Het komt door een ongelukkige samenloop van omstandigheden waarmee wij ook niet zo blij zijn," zei een woordvoerster van de KNVB over het feit dat er nog geen uitspraak is. "De aanklager had een heel drukke dag. Mogelijke schikkingsvoorstellen moeten tijdens kantooruren de deur uit. In dit geval kon de secretaris de club niet tijdig op de hoogte stellen. Het wordt daardoor woensdagochtend, wat ons betreft zo vroeg mogelijk."

Ajax zelf legde Suárez alvast een straf van twee wedstrijden op, iets waar de aanvaller begrip voor heeft. "Ik accepteer mijn straf," zei de Uruguayaan. "Ik ben fout geweest. Mijn reactie komt het imago van Ajax niet ten goede. Als aanvoerder heb ik ook een voorbeeldfunctie. Het gedrag van Bakkal valt evenmin goed te praten, maar mijn actie was erger."