Barrichello ook in 2011 bij Williams

Het Formule 1-team van Williams heeft bekend gemaakt dat Rubens Barrichello ook in 2011 voor het team zal gaan rijden. De Braziliaan werd dit seizoen elfde in de coureursstand en zorgde er in zijn achttiende seizoen voor dat de FW32 gedurende het jaar verbeterd werd.

Williams maakte verder bekend dat Nico Hülkenberg het team zal gaan verlaten. De jonge Duitser maakte dit jaar zijn debuut in de Formule 1, maar presteerde nogal wisselvallig. Hoogtepunt was de poleposition in Brazilië, waarmee voor het eerst in vijf seizoenen op de eerste startplaats stond.

"Allereerst wil ik Nico bedanken voor zijn harde werken dit jaar. We zijn blij dat we hem hebben kunnen steunen bij het binnenhalen van de titels in de Formule 3 en GP2 en bij zijn debuut in de Formule 1. Bij Williams proberen we al jaren jonge talenten naar de Formule 1 te halen en we zijn er van overtuigd dat Nico een goede toekomst voor zich heeft. We wensen hem het allerbeste en hopen dat onze paden in de toekomst weer gaan kruisen," zei teameigenaar Frank Williams.

"We hebben vorig jaar Rubens Barrichello aangetrokken, omdat we wisten dat hij technische kennis, ervaring en passie mee zou brengen. Hij heeft gebracht wat we er van hoopten en we zijn blij dat we kunnen bevestigen dat hij in 2011 ook voor ons zal rijden."