Rooney keert terug na 'werkvakantie' in VS

Wayne Rooney is na een week 'werkvakantie' terug in Manchester. De spits had tijd nodig om zijn hoofd leeg te maken na een rumoerige periode.

De 25-jarige spits van Manchester United kwam vanwege privéproblemen en transfergeruchten veelvuldig in het nieuws. Bovendien was Rooney ver verwijderd van zijn topvorm. United-manager Sir Alex Ferguson besloot de Engelsman daarom een week vrijaf te geven. Rooney bivakkeerde een week op het sportcomplex van sponsor Nike in Oregon.

Rooney werd vergezeld door een medewerker van een sportontwikkelingsprogramma van United. Zonder de spits behaalde United vanmiddag een punt bij Aston Villa (2-2). Ferguson verklaarde na de wedstrijde tegenover Skysports dat Rooney een goede week heeft gehad. "We hebben bereikt wat we vooraf wilden bereiken."

"Wayne heeft een goede week achter de rug waarin hij hard heeft getraind. Hij heeft op twee dagen twee trainingen afgewerkt en op drie dagen drie trainingen", vervolgde Ferguson. De Schotse manager verwacht Rooney maandag weer terug bij United. Het is nog niet duidelijk of de aanvaller volgende week in actie kan komen tegen Wigan Athletic.