Advocaat: "Geen EK, ben ik weg"

Dick Advocaat moet zich met Rusland zien te plaatsen voor het EK van 2012. De bondscoach speelt met de Russen woensdag een oefenwedstrijd tegen België, het land dat hij verruilde voor Rusland.

Advocaat was pas net begonnen bij België toen hij een aanbieding van Rusland niet kon weerstaan. "Ik begrijp de commotie die is ontstaan, maar ik begrijp het ook niet. Ik weet dat ik had getekend, maar ik kwam mijn verplichtingen tegenover de bond toch netjes na?", aldus Advocaat in Het Nieuwsblad

"Niemand in deze zaal had de aanbieding die ik kreeg (6 miljoen euro per jaar, red.) geweigerd. Niemand. Het speelde mee dat deze Russische generatie een goede generatie is. Ik leidde een groot aantal spelers op bij Zenit. Ze staan qua ervaring verder dan de Belgen. Niet qua talent. België heeft heel veel talent."

Advocaat liet weten dat zijn opdracht bij Rusland simpel is: kwalificatie voor het EK. "Misschien keer ik nog eens terug naar België. Lekker dichtbij. Ik weet: als ik me niet kwalificeer met Rusland, ben ik daar ook weg."