B. Peeters wil coach van Barcelona worden

Bob Peeters is bezig aan zijn eerste seizoen als trainer, maar steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. "Ik wil mijn drie jaar Cercle uitdoen. Daarna zien we wel weer", vertelt de 36-jarige Peeters aan Het Belang van Limburg. "Maar dat ik ambitieus ben, steek ik niet weg. Het is mijn hoop om ooit Barcelona te trainen. En ik ga ervan uit dat mijn spelers ook de ambitie hebben om het zo ver te schoppen. De kans dat het ooit lukt, is klein. Maar ik wil het maximum eruit halen."

Met Cercle staat Peeters achtste in de Belgische Jupiler League, één plek boven stadgenoot Club Brugge. De oud-speler van Roda JC en Vitesse valt totnogtoe niet alleen op door goede prestaties, maar ook door zijn felle manier van coachen.

"Toen ik eraan begon, heb ik me de vraag gesteld: ofwel ga ik ervan uit dat ik met volwassenen te doen heb en houd ik me gedeisd ofwel bewaar ik mijn eigenheid? Ik doe dat laatste", aldus Peeters. "Ik zie collega's soms zaken noteren die ze tijdens de rust dan bijsturen. Maar dan zijn veel spelers die bewuste fase al vergeten. Ik coach heel veel onmiddellijk na de actie. Ik weet uit ervaring hoe belangrijk een schouderklopje kan zijn tijdens de wedstrijd. Bovendien heb ik geen zittend gat."