Van Marwijk voerde overleg met Van Bommel en Van Persie

Bert van Marwijk benadrukt dat hij bij het selecteren van Mark van Bommel en Robin van Persie overleg heeft gevoerd met de spelers zelf.

"Ik heb daar goed over nagedacht", citeert OnsOranje de bondscoach tijdens de persconferentie van vandaag. "Ze zijn fit verklaard, gaan weer spelen en hebben ritme nodig. Bovendien willen ze zelf dolgraag."

"We zullen geen onnodige risico's nemen. Ze zullen beiden niet meer dan een halve wedstrijd spelen", zei Van Marwijk, die zich realiseerde dat ze in Londen en München niet blij zullen zijn met de selectie van hun spelers. "Ik zit hier niet om vrienden te maken. Maar ik wil ook niet dat de spelers in de problemen komen. Ik heb overlegd met de spelers. Zij weten het beste hoe ze zich voelen, en ook hoe de club erin staat."

"Misschien denk ik wel te veel in het belang van de speler. Maar het is ook heel belangrijk dat de jongens bij elkaar zijn. En voor spelers met de kwaliteiten van Van Bommel en Van Persie is het heel goed voor ze om een halve wedstrijd te spelen. Als speler én club zouden zeggen: dit is niet het moment, dan heb ik daar alle begrip voor."