'Nieuw conflict internationals en Franse bond'

De Franse internationals zijn opnieuw in conflict geraakt met de Franse voetbalbond FFF. De voetballers weigeren hun premies van het rampzalig verlopen WK in Zuid-Afrika af te staan, terwijl toenmalig aanvoerder, Patrice Evra, dat wel beloofd had. Dat meldt de Franse sportkrant L'Équipe dinsdag.

Evra verklaarde na het WK dat de internationals als tegemoetkoming voor hun teleurstellende prestaties geen premies wensten te ontvangen. De spelers weigeren nu een document te ondertekenen,waarin zij bevestigen af te zien van hun premies. Sommigen zouden wel bereid zijn een deel af te staan, maar niet het volledige bedrag.

De Fransen kwamen in Zuid-Afrika louter negatief in het nieuws. De voetbalbond stuurde spits Nicolas Anelka naar huis nadat hij bondscoach Raymond Domenech beledigde in de rust van het tweede groepsduel met Mexico. De selectie was het niet eens met die beslissing en ging een dag in staking.

Frankrijk werd al in de groepsfase van het WK uitgeschakeld. Domenech is inmiddels als bondscoach vervangen door Laurent Blanc. Diverse spelers kregen van de Franse voetbalbond een schorsing opgelegd. De hoogste straf was voor Anelka. De spits van Chelsea werd voor achttien duels geschorst en heeft zelf een punt gezet achter zijn interlandloopbaan.