Uitslagen Spanje speelronde 10

Valencia haakt voorlopig af in de strijd om de bovenste plaatsen. De ploeg van trainer Unai Emery ging uit bij Sevilla met 2-0 onderuit en leed daarmee al het vierde puntverlies op rij. Sevilla en Valencia staan nu op een gedeelde vijfde plaats, negen punten achter koploper Real Madrid.

Valencia kon de nederlaag voor een groot deel toeschrijven aan een vroege rode kaart voor Mehmet Topal. De bezoekers speelden daardoor ruim een uur met een man minder. In de tweede helft profiteerde Sevilla van het numerieke overwicht. Invallers Alvaro Negredo en Alejandro Alfaro namen de treffers voor hun rekening.

Hedwiges Maduro bleef bij Valencia de hele wedstrijd op de bank. Voor de aftrap liet de Nederlander bij Sport1 weten een aanbieding in beraad te hebben om zijn contract met een jaar te verlengen.

Real Madrid heeft zondagavond de beladen stadsderby tegen Atlético Madrid gewonnen in de Primera Division. In het eigen Santiago Bernabeu werd het 2-0. Voor de ´Koninklijke´ waren Ricardo Carvalho en Mesut Özil al in de eerste helft trefzeker, waardoor de vijftigste thuiszege op de rivaal een feit was.

Real Madrid was een maatje te groot voor de stadsgenoot, die nooit echt leek te geloven in een overwinning. Al na dertien minuten was de openingstreffer een feit via Carvalho, die bediend werd door Angel di Maria. Zes minuten later lag ook de tweede treffer in het net. Özil krulde een vrije trap in de verre hoek, onbereikbaar voor Atlético-doelman David de Gea.

In het tweede bedrijf ging het spel iets meer op en neer, maar Real kwam nooit echt in de problemen. Wel wisten beide ploegen nog een keer het aluminium te raken. Voor de thuisploeg raakte Gonzalo Higuaín de paal. Aan de andere kant deed Diego Forlan hetzelfde. Ook in de slotfase wisten beide doelmannen hun doel leeg te houden.

Barcelona boekte op bezoek bij Getafe een 3-1 overwinning. De Catalanen kwamen via Lionel Messi en David Villa in de eerste helft op voorsprong. Na het derde doelpunt van Pedro leek de wedstrijd beslist, maar door een rode kaart voor Gerard Pique en de daarmee samenhangende strafschop van Manu leek het nog even spannend te worden. Een rode kaart voor Derek Boateng bleek echter de genadeklap voor Getafe te zijn.