Kubica: "Vieze startkant groot nadeel"

Robert Kubica werd vandaag achtste tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Zuid-Korea. Voor aanvang werd de Pool met de Renault een veel betere plaats toegedacht, maar hij kon deze rol niet waarmaken en moet bovendien morgen starten vanaf de vuile zijde van het Yeongam-circuit.

"Ik denk dat plaats acht vergelijkbaar is met plaats elf. Vanochtend tijdens de proefstarts was er twintig meter verschil op tachtig meter rijden, dus dat is erg veel. De mensen aan de linkerzijde hebben, tenzij het regent, een groot nadeel en jammer genoeg start ik aan de vuile zijde," zei Kubica na afloop van de kwalificatie. "Als iemand het me vraagt dan geef ik aan P11 boven P8 de voorkeur. Dan zou ik betere kansen hebben om in bocht één in te halen, maar goed het is nu eenmaal zo en we moeten proberen de schade te beperken, terwijl we weten dat deze groot zal zijn."

Dat Kubica niet verder verder kwam dan de achtste stek wijt hij aan de veranderde balans van de auto. Het Yeongam-circuit is nieuw, waardoor het gripniveau gedurende het weekend enorm verandert. Hierdoor kan de balans in de ene sessie niet de juiste zijn voor de volgende.