Ecclestone: "Toekomst Belgische GP in gevaar"

Volgens Formule 1-baas Bernie Ecclestone is de toekomst van de Grand Prix van België serieus in gevaar. De Waalse overheid steunt momenteel de race op Spa-Franchorchamps, maar mocht dit verdwijnen dan lijkt de wedstrijd in de toekomst niet meer op de kalender terug te keren.

"Zonder support van de overheid zouden ze waarschijnlijk plaats moeten maken omdat ze het niet kunnen veroorloven. Hetzelfde geldt voor de Britse Grand Prix," zei Ecclestone tegen The Guardian.

Ondertussen staat wel een andere race weer op het punt van de kalender te verdwijnen. In Turkije kampen de organisatoren met tegenvallende bezoekersaantallen. "Misschien beslist iemand dat ze een pauze nodig hebben, want commercieel werkt het niet. Turkije heeft een geweldig circuit, misschien wel het beste, maar het publiek raakt maar niet enthousiast. Ik weet niet hoe dat komt."

Ecclestone is blij dat de Grand Prix van Zuid-Korea dit weekend wel doorgang kan vinden omdat de race lang op het punt stond geschrapt te worden. Het Yeongam-circuit is net op tijd klaar om het circus te kunnen ontvangen.