Meer betalen voor Pro Guitar-tracks in Rock Band 3

In oktober verschijnt Rock Band 3. Dit derde deel in de serie, games van specifieke bands niet meegerekend, zal onder andere het keyboard introduceren. Ook zul je de mogelijkheid hebben gitaar te spelen in de Guitar Pro-mode, waarvoor je een gitaar met echte snaren nodig zult hebben.

Er zullen natuurlijk ook downloadable liedjes verschijnen die je kunt spelen in de Guitar Pro-mode. Toch zal je dit meer gaan kosten dan normaal. Alle DLC-liedjes zijn wel te spelen in Drums en Keyboard Pro Mode maar wil je ze met de gitaar spelen dan mag je er extra geld voor neer leggen.

"The only thing that’s more difficult for us in terms of authoring time is the guitar stuff, so we’ve decided to sell Pro Mode for guitar separately. If you’re not interested in Pro Mode for guitar, you can still get the DLC that should conform to our current DLC pricing, and you get Pro Mode for all your other instruments."

De prijs zal niet veel hoger liggen dan normaal. Amerikanen zullen een dollar extra moeten betalen op de twee dollar die je normaal betaalt. Daarnaast zal het niet bij alle liedjes mogelijk zijn om ze in Guitar Pro te spelen. Volgens Paul DeGooyer komt dit omdat niet alle liedjes zich goed lenen voor deze mode.

Of liedjes die nu al in de DLC-bak liggen Pro Mode zullen krijgen is nog niet bekend. Volgens DeGooyer wordt er bekeken welke liedjes geschikt zijn en zal er worden geluisterd naar de suggesties van de community.