KNVB gaat opnieuw met Luinge in gesprek

De Nederlandse voetbalbond wil graag in gesprek met Roelof Luinge. Dit heeft de bond vandaag laten weten. Gijs de Jong, manager competitiezaken, wil met de voormalig arbiter praten over een mogelijke kaderfunctie.

Deze gesprekken zijn in het verleden al eerder gevoerd. Luinge slaagde er toen echter niet in om zijn functie bij de KNVB te combineren met zijn baan bij De Belastingdienst. "We gaan kijken of Roelof tijdens de tweede competitiehelft of voor het komende seizoen in misschien een kleinere vorm voor de KNVB kan werken", aldus De Jong.

"We hebben een pakket voor hem met drie taken: als docent van de scheidsrechters in Zeist, als coach en het grootste deel van zijn beoogde taak zou zijn op vrijdag- en maandagavond de scheidsrechters uit de masterclass en de talenten te bekijken en te begeleiden om vervolgens aan de technische staf feedback te geven over zijn bevindingen. Roelof heeft zoveel ervaring, die willen wij graag gebruiken."

Luinge leidde op 6 mei zijn laatste wedstrijd en was verantwoordelijk voor de eerste finale van de KNVB beker tussen Feyenoord en Ajax. In de 89e minuut kreeg de arbiter een publiekswissel, waarna Kevin Blom het duel afmaakte.