Jans: "Voetballend was het inderdaad niet genoeg"

Sc Heerenveen bereikte dinsdagavond de volgende ronde van de KNVB Beker. De Eredivisionist nam pas na rust afstand van FC Emmen.Trainer Ron Jans kon dan ook moeilijk tevreden zijn met het spel van zijn ploeg.

"Voetballend was het inderdaad niet genoeg", zo zie Jans na de wedstrijd tegenover Eredivisie Live. "We hebben het onszelf moeilijk gemaakt door lange tijd niet te scoren en ze na de 0-2 weer terug te laten komen. Het was duidelijk, maar niet overtuigend."

Zonder zijn eigen ploeg tekort te doen, had Jans een compliment over voor FC Emmen. "Emmen heeft er heel veel energie ingestopt. In de eerste twintig minuten waren ze gelijkwaardig, maar ik denk dat het hoge tempo hen vervolgens ook opbrak. Daarna hebben we genoeg kansen gehad om met een voorsprong de rust in te gaan."

Luciano Narsingh was volgens Jans een van de weinige lichtpunten in de wedstrijd. Hij heeft door zijn goede spel mogelijk een basisplaats veroverd. "Luciano heeft zichzelf heel goed getoond. Het kan goed zijn dat hij er zaterdag tegen Roda JC weer bij is en dat hij dan gaat starten. Hij heeft nu in ieder geval ook op dit niveau laten zien dat hij een talent is."