Uitslagen Engeland speelronde 5

Dit weekend is in Engeland de vierde speelronde van de Premier League afgewerkt. FOK!sport geeft je ook dit weekend weer een overzicht van de gebeurtenissen in de Engelse competitie en natuurlijk de tussenstand na drie speelronden.

Berbatov drukt Liverpool verder in de problemen

Na dit weekend kan men concluderen dat Liverpool voorlopig titelkandidaat af is. The Reds verloren dit weekend namelijk de topper tegen Manchester United met 3-2. De drie treffers voor de thuisploeg werden gemaakt door Dimitar Berbatov, die daarmee uitgroeide tot man van de wedstrijd.

Manchester United was in de eerste helft de ploeg, die de wedstrijd kleur gaf. De ploeg kreeg veel kansen, maar werd pas drie minuten voor rust beloond. Ryan Giggs nam een corner, waarna Berbatov de bal binnen wist te knikken. Na de pauze zetten The Mancunians de goede lijn door, wat uiteindelijk in de tweede goal van Berbatov resulteerde. De aanvaller nam in het strafschopgebied een voorzet met zijn bovenbeen aan, waarna hij met een omhaal afwerkte.

Liverpool leek aangeslagen te zijn, maar niets bleek minder waar. The Reds kregen zelfs een cadeautje, nadat John Evans in de zestien doorging op Fernando Torres. Het resultaat was een strafschop, die door Steven Gerrard achter doelman Edwin van der Sar werd geschoten. Zes minuten later stond het gelijk, nadat Gerrard ook zijn tweede doelpunt wist te maken.

Berbatov was in de tussentijd even buiten beeld gebleven, maar dook zeven minuten voor tijd weer op. Bij een voorzet van John O'Shea sprong de aanvaller hoger dan zijn tegenstander, Jamie Carragher en liet keeper Manuel Reina vervolgens kansloos.

Chelsea nog altijd zonder puntverlies

Chelsea blijft door een comfortabele zege op promovendus Blackpool koploper in de Premier League (4-0). The Blues waren op het eigen Stamford Bridge ongenaakbaar en behielden de maximale score na vijf duels. De Londenaren wonnen de eerste vier wedstrijden van het seizoen vaak met ruime cijfers. Tegen Blackpool was het niet anders.

Salomon Kalou leidde de gemakkelijke overwinning met een vroege treffer. De oud-Feyenoorder opende al na een minuut de score. De formatie van Carlo Ancelotti liep nog voor de pauze uit naar een 4-0 voorsprong. Florent Malouda was op schot en nam twee treffers voor zijn rekening. Didier Drogba maakte de ruststand nog comfortabeler (4-0).

Na de pauze deed Chelsea het rustig aan tegen het onmachtige Blackpool. Ancelotti gunde Jeffrey Bruma in de tweede helft speeltijd. De Oranje-international verving oud-PSV'er Alex met ruim een kwartier te spelen.