Nederlaag Spanje beëindigt recordreeks Marchena

Spanje verloor afgelopen nacht een vriendschappelijk duel met 4-1 van Argentinië. Gezien het verleden is dat best opmerkelijk, omdat bij de wereldkampioen Carlos Marchena meespeelde. Spanje verloor ruim zeven jaar geen duels als Marchena speelminuten kreeg.

De lange recordreeks begon op 7 juni 2003. Sinds die dag verloor Spanje geen enkele wedstrijd met Marchena in de gelederen. Namens La Roja maakte de verdediger de afgelopen zeven jaar 57 keer zijn opwachting in het nationale team. Na zeven jaar en precies drie maanden is de reeks nu dus beëindigd.

Marchena debuteerde in augustus 2002 in het nationale team van Spanje. Hij speelde inmiddels 64 interlands voor de wereldkampioen. In Zuid-Afrika kwam hij in de poulefase niet in actie. Daarna moest hij in de knock-outfase genoegen nemen met korte invalbeurten tegen Portugal, Paraguay en Duitsland.

Marchena (31) stond het grootste deel van zijn carrière onder contract bij Valencia. Na drie jaar Sevilla en één seizoen Benfica kwam hij in 2001 bij Valencia terecht. Met die club werd hij in 2002 en 2004 landskampioen. Deze zomer verkaste de verdediger naar Villarreal.