Webber denkt aan pensioen

Mark Webber kan nog moeiteloos mee op het hoogste niveau in de Formule 1, maar de Australiër denkt er over na om na volgend seizoen een punt achter zijn carrière te zetten. Mogelijk wil hij jonge talenten ondersteunen om hun sportieve carrière te beginnen.

De Red Bull-coureur heeft het prima naar zijn zin in de Formule 1, maar hij weet niet of in de toekomst nog lang gefocust kan blijven. "Ik weet dat je leven en persoonlijkheid veranderen als je kampioen wordt en ik wil ervaren hoe dat is. Ik ga er dus vol voor om een kampioenschap te pakken, maar ik kan niet garanderen dat mijn hoofd daar ook in 2012 nog naar staat," zei Webber tegen Esporte Espetacular.

Rustig aan gaat de Australiër na zijn pensoen zeker niet doen. "Misschien ga ik wel wat bergen beklimmen. Ik ga in ieder geval op zoek naar meer sportieve uitdagingen voordat ik definitief te oud word en terug ga naar Australië om rode wijn te drinken."

Mogelijk wil hij ook andere sporters gaan helpen, zoals hij in 2004 met IndyCar-rijder Will Power heeft gedaan. "Ik wil jonge mensen er bewust van maken dat ze hun dromen waar kunnen maken. Het is goed om te zien dat Will het nu geweldig doet. Misschien kan hij op zijn beurt weer iets betekenen voor iemand anders."

Zelf ondersteunt Webber de 16-jarige Nieuw-Zeelander Mitch Evans die in de Australische Formule 3 rijdt. Ook is hij samen met Red Bull-teambaas Christian Horner eigenaar van het GP3-team MW Arden waar jonge talenten een kans krijgen.